Talvella

fishingPilkkiminen

On mahdollisuus käydä leppoisalla pilkkiongella tai kokeilla jäänalaista verkkokalastusta. Kokeneen ohjaajan johdolla myös tulokkaat pääsevät talvikalastuksen mukaansatempaavaan maailmaan.

Harrastelijakalastajalle uusi kokemus saattaa olla myös pilkkionginta. Järjestämme kaiken pilkkimiseen tarvittavat varusteet ongista termoksiin, lämmintä evästä ja kahvia.

 


 

Lumikelkkailusnow

Nopeuden ja voiman tunnetta voi kokea myös lumikelkkaillessa järven jäällä tai erityisillä kelkkareiteillä.

 

 

 

 


 

lqHiihto

Aktiiviurheilua harrastavat vieramme arvostavat epäilemättä fyysisen rasituksen riemua pakkasilmassa Rantalinnan hiihtoladuilla, joita avataan järven jäälle linnan lähelle.

Alueella on myös lukuisia hoidettuja hiihtoreittejä ja ympäristössä on valaistuja latuja.
Paikallisen alueen sää on ilo hiihtourheilun harrastajille, sillä poutaisten pakkaspäivien osuus on suuri.

 

 


 

 

Kotaravintola ja poroja

 

kotaporokuva_lehteen_01

Poronhoitoa harjoittavat vieläkin saamelaiset, Pohjoisen alkuperäiskansa. Saamelaiset saivat poronhoidosta kaiken tarvittavan. Poronliha ja maito olivat ruokaa, nahasta valmistettiin vaatteita ja jalkineita, sarvia käytettiin työkalujen valmistukseen ja kotitalouksien välineisiin. Saamelaiset elivät paimentolaiselämää, ja porot olivat itsepäisiä mutta luotettavia kulkuvälineitä, jolloin syntyi perinteinen porokelkkailu.

Tavataksesi näitä pohjoisen eläimiä, ei tarvitse lähteä Lappiin asti. Nyt poronhoitajat tuovat näitä upeita eläimiä talvikaudeksi alueellemme. Joulukuusta huhtikuuhun voit osallistua poroajeluille, ihastella poroja ja syöttää niille jäkälää, porojen lempiruokaa!

Poroajelun jälkeen perinteisessä kodassa tarjoillaan lounaaksi nuotiolla valmistettua lohta ja pannuteetä, ja samalla kuulet tarinoita poroista.