Hotelli

hotelSaimaan rannalla sijaitseva Rantalinna on yksi Suomen kauneimpia jugendlinnoja. Sen omisti 1900-luvun alkupuolella Venäjän tsaarin lähipiiriin kuulunut prinssipari.

Linna on rakennettu vuonna 1912 ja on nyt museoviraston suojelema.

Aikaisemmin Rakennus oli Romanovien hallitsijaperheeseen kuuluvan prinssi Alexandr Oldenburgin residenssi ja nyt toimiva hotelli, joka tarjoaa vierailleen majoitusta täysin saneeratuissa luksusluokan huoneissa.

Linnan ensimmäinen kerros on nykyisin ravintola Rantalinna. Nyt, niin kuin silloinkin, kun linnassa asuivat Oldenburgit, tilaa käytetään kaikessa loistossaan erilaisten tilaisuuksien ja juhlien järjestämiseen.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat prinssin ja prinsessan huoneet sekä viihtyisä,  tilava takkahuone ja sieltä on pääsy eleganttien pylväiden reunustamalle parvekkeelle.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevat hotellihuoneet ja siellä pienessä tornissa on myös sviitti, jota tarjoamme hääpareillemme.

Rantalinnassa on 13 tilavaa huonetta, joista neljä sviittiä, yhdeksankahdeksan huonetta hotel2DOUBLE tai TWIN -majoitukseen.

Kaikkien huoneiden sisustus on vanhahtavan elegantti, mutta kuitenkin tasapainossa nykyisten mukavuuksien ja tekniikan kanssa. Jokaisessa huoneessa on taulutelevisio ja WiFi.

parkLinnaan rajoittuu perinteinen puisto polkuineen ja penkkeineen. Puistossa on saunarakennukset, grillauspaikat, ja rannassa varusteltu laituri purje- ja moottoriveneille. Kokonaispinta-ala on 10 ha.

Vierailijoille on tarjolla useita vaihtoehtoja ajanviettoon. Sanalla sanoen hienostunut linnailmapiiri, taustana huojuvat hongat, puhdas ilma ja Saimaan vesi, pienellä etäisyydellä kaupungin kiireistä!