Säveltäjä ja pianisti Renara 26.03.2016

Renara konsertti 26.03.2016Renara Akhoundova syntyi Bakussa Azerbaidžanissa. Hän kasvoi tieteilijäperheessä kahden kulttuurin välillä – Venäjä ja Azerbaidžan. Renara soitti pianoa ensimmäistä kertaa 3-vuotiaana, ja osoitti äärimmäistä lahjakkuutta.

Todellisen musiikin opiskelun hän aloitti vasta myöhemmin Yegorova Lydian oppilaana musiikkiopistossa Bakun konservatoriossa, jossa hän opiskeli 11 vuotta. Renara on voittanut palkintoja useissa kilpailuissa ja piti usein ulkoilmakonsertteja. Jopa tuolloin hän osoitti lahjakkuuden improvisointiin.

Sitten Renara oli kabareen pianistina, jossa hän pystyi improvisoimaan niin paljon kuin halusi. Tämä oli syy pysyä Pariisissa. ”Suurin onni mitä voin kuvitella, on istua pianon ääressä ja soittaa, ilman rajoituksia. Uppouduin musiikin sisään – tai pikemminkin, musiikki tuli luokseni ja minun tarvitsi osoittaa se maailmalle.”

Vuonna 2004 Strasbourgissa, hän tapasi Anne van Stappenin. Häntä kosketti Renaran pianonsoitto, ja Renara sai kutsun Belgiaan kirjoittamaan musiikkia dokumenttielokuvaan. Niin syntyi Renaran ensimmäinen albumi ”Marshall”. ”Olin kiinnostunut erään ystäväni mielipiteestä – Stelios Damianosin, Demis Roussosin säveltäjä. Hän sanoi että piti musiikistani ja että minun täytyi säveltää”.

Renara konsertoi ympäri maailmaa – Belgiassa, Ranskassa, Sveitsissä, Italiassa, Virossa ja Venäjällä.

Renara oli jälleen onnekas kesällä 2005, kun sai yhteydenoton Paul de Sennevileltä, useiden tunnettujen sävellysten tekijältä, joita esittävät esimerkiksi Richard Cleyderman. Hän tarjosi Renaralle sopimusta levytysyhtiöönsä Delphine Productionsiin, joka on johtava ranskalaisen musiikin viejä maailmalle. Samana vuonna valmistui Renaran toinen albumi ”Life”.

Vuosi 2006 näytti olevan Renaralle hedelmällinen, jolloin hän julkaisi kaksi uutta albumiaan: ”Gift” sekä ”Light”. Samana vuonna hän sävelsi uuden albumin ”The Meeting with the Teacher”. ”Työni jatkaa kasvamistaan, ja tämä on kiitokseksi kaikille minua tukeneille rakkaille ihmisille: Anne van Stappen ja Michelle Van Bellingen (Belgia), Marshall Rosenberg (USA), Paul Deux Senvil (Ranska), Mirzakarim Norbekov, Yuri ja Yelena Berestnikovy, Alexander Dadiani ja Tatiana Grill. Erityiskiitos Arkkipiispa Artemy Vladimiroville, joka vahvisti uskoani siinä että on jatkettava eteenpäin.”

Luovuudesta:

Renaran musiikki – kertomus ihmisen kohtalosta, jonka jokainen luo itselleen, vedoten kirkkaisiin ihanteisiin. Se toimii ihmisiin. Ne ovat olennaisin osa tunnelmaa ja tunteita, jotka ovat läheisiä ja ymmärrettäviä jokaiselle.

Renara – pienen lyyrisen genren alkuperäinen säveltäjä ja esiintyjä. Hän keskustelee yleisön kanssa harmonian ja rakkauden kansainvälisellä kielellä. Kaikki hänen työnsä vaikuttavat syvästi kuulijoihin. Ne saavat miettimään, huolehtimaan, inspiroimaan ja latautumaan.

Konsertti on 26. maaliskuuta klo 15.00.

Paikkoja on rajoitetusti, varaattehan paikkanne etukäteen.

Renara konsertti 26.03.2016